Perustimme ensimmäisen yhteisen yrityksemme vuonna 2013, kun Jukka-Pekan palo sisäilma-alan kehittämistä kohtaan kasvoi niin suureksi, että palkkajohtajana toimivaltuudet eivät enää tuntuneet riittävät alan kehittämistarpeisiin.

Yhdistämällä Jukka-Pekan rakennustekninen osaaminen, syvällinen sisäilma-asioiden tuntemus ja Annamarin kyvykkyydet ottaa yritystoiminnan muut kuviot haltuun johtivat Sisäilmatalo Kärki Oy:n menestystarinaan. Upeassa vauhdissa ollut kasvuyritys myytiin vuonna 2019 osaksi valtakunnallista suurempaa konsernia, kun yrityksen toiminta oli jo ulotettu neljälle paikkakunnalle ja henkilöstömäärä hipoi lähemmäs kahtakymmentä.

Jukka-Pekka jatkoi yrityskaupan jälkeen sisäilma-alan kehittämis- ja koulutustehtäviä. Annamari hyppäsi mukaan Suomen yrittäjien järjestötoimintaan. Perustimme vuonna 2019 kovasti meiltä kyseltyihin sisäilmakorjauksiin yrityksen, Carki Oy:n. Yhtiöstä kehittyi vähitellen varsinainen sisäilma-alan moniottelija, koska Jukan asiantuntemusta haluttiin edelleen hyödyntää asiakaskentässä niin laajasti.

Talotekniikkapalvelu Kärkitek Oy perustettiin vuonna 2021 ostamalla perinteikkään joensuulaisen LVI- ja sähkösuunnitteluyrityksen liiketoiminta. Vaikka yritys onkin vielä nuori, on se rakennettu kymmenien vuosien kokemusten päälle. Historia yltää aina vuoteen 1965, jolloin jo alkuperäinen LVI-suunnittelutoiminta on lähtenyt käyntiin.

Vuoden 2023 lopulla näiden kahden eri yhtiön toiminnot päätettiin yhdistää yhteisen brändin alle ja syntyi konserni nimeltä KÄRKITEK.

Kärkitek -konserni tuottaa asiantuntijapalvelut ns. yhden luukun periaatteella moderneihin talotekniikan suunnittelu- ja valvontatehtäviin sekä sisäilma- ja korjausrakentamisen tarpeisiin. Vastuullisesti kestävä rakentaminen vaatii ammattitaitoa siihen, miten rakennukseen muodostuu ihmiselle terveelliset olosuhteet ja hyvinvointia tukeva sisäilmasto. Käytännössä tämä vaatii talo- ja rakennustekniikan sekä sisäilma-asioiden laaja-alaista ymmärrystä. Tämä viitekehys toimii koko Kärkitekin olemassaolon tarkoituksena.

Ihminen viettää yli 90 % elinajastaan sisätiloissa. Kyse on merkityksellisestä asiasta. Meidän missiomme on tehdä rakennuksista terveellisiä ja turvallisia paikkoja olla, elää, asua ja työskennellä. Sisäilma muodostuu suurelta osin sitä ympäröivistä seinistä eli rakennustekniikasta sekä rakennuksen ilmanvaihdosta eli talotekniikasta. Tässä me olemme experttejä!

Asiantuntijamme suunnittelevat ja varmistavat asiakkaillemme nykyaikaiset sisäilman-, talotekniikan- ja energiatekniikan ratkaisut. Tunnemme eri aikakauden rakennustapojen haasteet ja osaamme neuvoa, miten niitä kohdatessa tulisi toimia. Autamme rakentamaan terveellisesti uudisrakennuksia ja korjaamaan oikein jo vaurioituneita kohteita. Pystymme suunnittelemaan sisäilman kannalta kuhunkin kohteeseen energia- ja ympäristötehokkaimmat talotekniikan ratkaisut. Olemme vastuullisia kumppaneita rakennusten elinkaarisuunnittelussa sekä uudis- ja peruskorjaushankkeiden valvonnassa.

Otamme huomioon aina asiakkaan erityistarpeet ja laadimme nykyaikaiset, kestävät sekä terveelliset ratkaisut. Ollaan yhteydessä!

Annamari ja Jukka-Pekka Kärki